Menu
 
 

COOL-SPOT koeltechniek

Kies voor de meest optimale voedselveiligheid

Met COOL-SPOT werkt u onder de meest optimale omstandigheden als het gaat om voedselveiligheid. Het produceren van gereinigd fijnverneveld vocht wordt verzorgd door een systeem met diverse technologieën die allemaal gericht zijn op maximale hygiëne bij minimale onderhoudskosten en energieverbruik.

Ultraschoon fijnverneveld vocht

Het leidingwater wordt voor twee doeleinden gebruikt: voor het aanmaken van het fijn-verneveld vocht en voor het koelen van de lucht en afvoeren van warmte.

Het aanmaken van het verneveld vocht bestaat uit 3 stappen:

​1. Omgekeerde osmose

Allereerst wordt het water gefilterd met behulp van een microfilter dat gebruik maakt van omgekeerde osmose, waardoor bijvoorbeeld bacteriën en kalk verwijderd worden. Omgekeerde osmose is het meest geperfectioneerde filtersysteem voor de productie van zuiver water. Het is een milieuvriendelijke oplossing en verbruikt geen chemicaliën: water wordt onder druk door een halfdoorlatende celwand geperst waardoor verontreinigingen zoals bacteriën, chloor, metalen en gif achterblijven. Deze verontreiniging wordt weggespoeld als afvalwater.

2. UV-behandeling

Vervolgens wordt het water door een element met ultra-violet (UV) licht geleid, waardoor eventuele resterende organismen gedood worden. Ultraviolet is een middel voor het doden of onschadelijk maken van micro-organismen. Deze micro-organismen kunnen variëren van bacteriën en virussen tot algen en protozoa. UV desinfectie wordt gebruikt in lucht-en waterzuivering, bescherming van voedsel en dranken en vele andere desinfectie en sterilisatie toepassingen. Een groot voordeel van UV-behandeling is dat het in staat is de ontsmetting van het water sneller te bewerkstelligen dan chloor, zonder omslachtige bewaar containers en schadelijke chemicaliën.

3. Ultrasone trillingen

Tot slot wordt het water door een piëzo-elektrisch element gevoerd dat met behulp van ultrasone trillingen het water “uit elkaar slaat” en tot ultrasone nevel omvormt (zonder dat het verdampt door verwarming van het water). Bij ultrasone luchtbevochtiging wordt er door een ceramisch piëzo trilelement, net onder het wateroppervlak, een ultrasone trilling van 1.7MHz. geproduceerd. Deze trilling veroorzaakt net boven het wateroppervlak een fontein van microscopisch kleine druppels. Deze druppels met afmetingen <5µm, (0,005mm) kunnen praktisch direct door de lucht worden opgenomen.

De “COOL-SPOT Engine” bevat de apparatuur voor het aanmaken van het gereinigd fijn-verneveld vocht en de apparatuur voor het aanmaken van de koude lucht. Deze heeft drie aansluitingen nodig: een aansluiting voor aanvoer van leidingwater, een aansluiting voor afvoer van (warm) water en een aansluiting voor de benodigde elektriciteit (250V of 400V).