Hygiëne
Maximale hygiëne en voedselveiligheid
COOL-SPOT werkt met een combinatie van gekoelde lucht en ultrasoon verneveld drinkwater. Om de kwaliteit van verse producten en ingrediënten te waarborgen, wordt de aangevoerde lucht eerst door middel van een filter van stof, vetdeeltjes en andere verontreinigingen ontdaan.
Alle componenten van de COOL-SPOTuitblaasunit zijn vervaardigd uit roestvrijstaal. De losse componenten zijn uitneembaar, eenvoudig te reinigen en passen in de afwasmachine. De constructie van de koelbalk is aan binnen- en buitenzijde geheel glad, dus zonder naden. Condens en restanten van schoonmaakwater worden binnenin de aanvoerleiding van het ultrasoon vocht gescheiden van de bevochtigingsunit en naar het riool afgevoerd middels een sifon.
COOL-SPOT voldoet aan alle gestelde eisen van de Warenwet. Recent bacteriologisch onderzoek toont aan dat COOL-SPOT aan de zwaarst denkbare eisen voldoet. Dat geldt zowel voor de uitgeblazen lucht als het vernevelde vocht.
In de media wordt veel geschreven over de Warenwet en voedselveiligheid: