Menu
 
 

Borgen niet nodig!

Bespaar tijd en moeite met de koeltechniek van Cool-Spot

Specialisten zijn het er over eens dat met Cool-Spot borgen niet langer nodig is. “Als gekoelde gerechten onder de 7 graden kunnen worden gepresenteerd, is borgen met tijdslabels niet meer nodig,” aldus Tom Rietveld, directeur HTC Concepts in Almere, lid van de internationale organisatie van onafhankelijke professionele foodconsultants FCSI. “En dat kan Cool Spot als geen ander. Dat neemt niet weg dat gepresenteerde gekoelde gerechten, ook onder 7 graden aan het einde van de dag soms niet meer bewaard kunnen worden. Het contact met de gast speelt daarbij een rol.  De professional neemt dan geen enkel risico in verband met de kans op kruisbesmetting.”

Optimale voedselveiligheid

Robert Duijvestijn van Quality4All, onafhankelijk adviesbureau van de levensmiddelenbranche: “Als je verse producten op een temperatuur van 6˚C of lager weet te presenteren, dan is het niet nodig om te borgen. De producten zijn gekoeld, dus hoef je ze na twee uur niet meteen weg te gooien. Stickers met tijdslabels zijn dan overbodig. Ook drogen de producten met Cool-Spot niet uit, omdat het koelsysteem zorgt voor een 99% neutraal vochtklimaat. Bovendien is tijdens de ontwikkeling van Cool-Spot veel aandacht besteed aan de veiligheid van het systeem, zowel voor de producten (geen besmetting vanuit de lucht/waternevel die over het product gaat) als voor de mens (denk aan legionella besmetting).”

Andere vooraanstaande onafhankelijke bureaus, die ervaring hebben met klanten die al werken met Cool-Spot, onderschrijven dat koelen met Cool-Spot een prima alternatief is voor borgen. Cool-Spot is een Nederlandse vinding en een gepatenteerd systeem.