Menu
 
 

Preston Palace in Misset Horeca bij top 100 Grootste bedrijven.

Trots op dit artikel ook omdat ons  Cool-Spot Systeem wordt vermeld. 

Met dank aan de fotograaf Ronald Hissink .

Preston Palace boekt knappe €25 miljoen 

Preston Palace is een beetje een vreemde eend in het Nederlandse horecalandschap. Het all-inclusivehotel en uitgaanscentrum boekt – op één locatie – een omzet van €24,8 miljoen. Bijna jaloersmakend… Overigens komt slechts 1 procent van die omzet via externe kanalen binnen. Het bedrijf staat op nummer 68 in de Horeca Top 100 van grootste bedrijven 2019. Een inkijkje.

Een kleine dertig jaar geleden kreeg Hennie van der Most de ingeving om in Almelo een ziekenhuis om te bouwen tot hotel. Hij wilde zijn gasten graag zo veel mogelijk laten uitgeven op zijn locatie en maakte er een all-inclusiveformule van. Met indoorkermis, zwembad, midgetgolf, een groot uitgaanscentrum, bowlen en een bioscoopje. Gasten betalen één bedrag voor overnachting, eten én drinken. Daggasten kunnen er overigens ook terecht. Die basis staat er nog steeds, maar is door de huidige eigenaren een stuk efficiënter gemaakt. Daar begonnen ze mee in 2011. Het zijn Alexander Muller (44), Imre Florijn (39) en Carlo Slag (48).

In Nederland lijkt alleen De Bonte Wever in Assen – ook opgericht door Hennie van der Most – op Preston Palace. In Assen kun je als gast echter ook alleen terecht voor een nachtje slapen. Met een omzet van €17,6 miljoen staat De Bonte Wever overigens op plaats 81 in de Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken in de horeca.

Het volledige artikel is te lezen in Misset Horeca

https://www.missethoreca.nl/hotel/artikel/2019/06/reportage-preston-palace-almelo-boekt-knappe-e25-miljoen-omzet-101320775