Menu
 
 

RTL 4 Superstar Chef samen met Cool-Spot

v.l.n.r. François Geurds, Miljuschka Witzenhausen en Sergio Herman

Crème de la crème onder de Nederlandse chefkoks komt samen in ‘Superstar Chef’

20 februari 2018

In het nieuwe RTL 4-programma ‘Superstar Chef’ worden acht bekende Nederlanders gekoppeld aan acht van de allerbeste chefs van Nederland. In duo’s gaan zij een serieuze culinaire strijd aan. Niet eerder deden zoveel Nederlandse topchefs, waaronder een aantal Michelin-sterrenchefs, mee aan een kookwedstrijd. Onder anderen Lucas Rive, Joris Bijdendijk en André Gerrits zullen een BN’er onder hun hoede nemen. Onder leiding van presentator Tijl Beckand koken de teams vanaf dinsdag 24 april wekelijks de sterren van de hemel.

Opzet

Iedere week krijgen de duo’s twee verschillende opdrachten die zij in de ‘Superstar Chef’-keuken uitvoeren. Ze moeten hierbij alles op alles zetten om op absoluut sterrenniveau te koken. Om dit niveau te bereiken trainen de chefs hun bekende teamgenoten in hun eigen restaurantkeukens. Ieder team kan wekelijks zijn eigen gerechten samenstellen en na een week hard trainen gaan de duo’s in de studio de strijd met elkaar aan. De teams worden beoordeeld door drie vakkundige juryleden: drie-sterren chef Sergio Herman, twee-sterren chef François Geurds en culinair deskundige en presentatrice Miljuschka Witzenhausen.

Tijdens de competitie in de ‘Superstar Chef’-keuken, koken de duo’s echter steeds minder samen. Zodra Tijl dat aangeeft, en de keuken rood kleurt, moeten de chefs vanaf de zijlijn toezien hoe hun pupil het er alleen vanaf brengt. De topchefs mogen vanaf dat moment alleen nog aanwijzingen geven. De duo’s weten nooit wanneer dit gebeurt. En dat geeft héél veel stress… Aan het einde van elke aflevering beslist de jury welk duo de culinaire strijd moet verlaten. Welk team kookt week-na-week de sterren van de hemel en wie wint de eervolle titel ‘Superstar Chef’?

De overige chefs en de deelnemers worden op een later moment bekend gemaakt.

'Superstar Chef'

24 april 2018 20:30 uur