Menu
 
 

Cool-Spot in een buffetmeubel

Voedselveiligheid, minder waste en een prachtige presentatie met Cool-Spot

​De innovatieve koeltechnologie van Cool-Spot zorgt op het buffet voor een ‘deken’ van koude lucht en een ultraschone fijne vochtdamp. Dit geeft een constante temperatuur tussen 4 en 7˚C, binnen de eisen die de Warenautoriteit stelt. Het klimaat van Cool-Spot zorgt voor koude lucht met een neutrale luchtvochtigheid. In tegenstelling tot traditionele koeltechnieken, koelt Cool-Spot van bovenaf. Tot op een hoogte van ongeveer 20cm is het klimaat beschikbaar op het werkblad.

Cool-Spot draagt wezenlijk bij aan een verhoging van de voedselveiligheid en het terugdringen van waste. Met Cool-Spot blijven koude verse producten op een constante temperatuur tussen 4 en 7˚C, geen temperatuurschommelingen dus.

Producten kunnen gedurende langere tijd worden bewaard, bewerkt en gepresenteerd zonder uit te drogen en/of te verkleuren. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor presentatiedoeleinden. Bovendien zorgt Cool-Spot voor een frisse, verse beleving.

In de Hygiënecode voor de Horeca zijn eisen vastgelegd voor het bewaren en presenteren van koude (bederfelijke) levensmiddelen. Bij ongekoelde presentatie van verswaren geldt de zogenoemde ‘tijdborging’ waarbij producten maximaal twee uur ongekoeld (> 7˚C) mogen blijven. Daarna moeten al die producten worden vernietigd. Indien je in staat bent om de gekoelde gerechten te presenteren onder de 7˚C, dan is er geen borgingsysteem nodig (met tijdslabels). En dat kan met de koeltechnologie van Cool-Spot.