Menu
 
 

Cool-Spot in het Financieele Dagblad

‘Met mijn uitvinding creëer je een koude werkplek in een warme keuken’

Cool-Spot in het Financieele Dagblad 13 december 2014Techneuten verklaarden Joop Rustemeijer voor gek, maar zelf noemt hij zijn vinding ‘eigenlijk doodsimpel’. Met Cool-Spot blijft bederfelijk voedsel ook buiten de koelkast koud. Een droom voor professionele koks.

Als je Joop Rustemeijer (60) laat praten, vliegen de technische termen je binnen enkele minuten om de oren. Híj heeft het Cool-Spot-systeem ontwikkeld, waardoor koks in hete keukens onbekommerd verse levensmiddelen kunnen behandelen en zelfs urenlang op het werkblad kunnen laten staan. Zíj zorgt voor de marketing en de verkoop.

Een kok moet vlees of vis uit de koelkast halen, snel bewerken en meteen daarna met een folietje eroverheen weer terugzetten. Als het twee uur buiten de koeling heeft gestaan, moet hij het weggooien. Omdat die producten kouder dan 6 à 7 graden moeten blijven, werken koks op gekoelde stalen werkbladen. Maar een centimeter boven dat blad is de temperatuur algauw 12 graden. En iedere kok gebruikt een houten of kunststoffen snijplank omdat hij niet op het stalen blad wil snijden. Men heeft dus de illusie dat er gekoeld wordt gewerkt en iedereen knijpt een oogje dicht bij de handhaving van de regels. Lees verder artikel, lees verder zijkolom artikel

Bron: FD, René Bogaarts
vrijdag 12 december 2014, 17:00
update: vrijdag 12 december 2014, 17:03