Menu
 
 

COOL-SPOT | persbericht 

Toekomst COOL-SPOT verzekerd dankzij overname door gebroeders Temmink

COOL-SPOT staat in de horeca bekend als een bijzonder efficiënte koelmethode in de strijd tegen voedselderving. Het gepatenteerde koelsysteem werd tien jaar geleden ontwikkeld en in de markt gezet door Joop Rustemeijer. Maar vanwege zijn leeftijd wil Joop (69) nu een stapje terug doen. Hij verkocht COOL-SPOT daarom op 1 september jl. aan de broers Diederik en Coen Temmink. De organisatie in Huizen, inclusief de bedrijfsnaam en het personeel, blijft volledig gehandhaafd. Ook Joop blijft de komende tijd nog actief in het bedrijf.

Zelfde klimaatomstandigheden als in een koelkast

Voor wie COOL-SPOT nog niet kent: het gaat hier om een uniek, gepatenteerd koelsysteem voor koude buffetten in restaurants en gekoelde werkplekken in de professionele keuken. Het koelsysteem legt een soort koude klimaat deken over het uitgestalde voedsel waardoor de temperatuur constant onder de 7°C graden op kwaliteit blijft, vergelijkbaar met de klimaatomstandigheden in een koelkast.

Joop Rustemeijer ontwikkelde COOL-SPOT op verzoek van een restaurant ondernemer die destijds moeite had buffetten langdurig koel te houden. Inmiddels is zijn uitvinding te vinden in tal van vele hotels zoals Van Der Valk, WestCord, Corendon en Eden. Daarnaast tref je COOL-SPOT aan bij conferentieoorden, welness centra en wokrestaurants in Nederland, maar ook op Bonaire en in Dubai.

Persoonlijke aandacht

De keuze van Rustemeijer om zijn uitvinding en bedrijf te verkopen aan de gebroeders Temmink is een logische, vindt hij. “Ik heb veel tijd, moeite en energie gestoken in de ontwikkeling van COOL-SPOT. Daar ga ik graag mee door, maar gezien mijn leeftijd en de fase waarin COOL-SPOT zich bevindt, was de tijd rijp voor verkoop. Ik wilde bovendien mijn werknemers zekerheid bieden dat het bedrijf nog jarenlang gecontinueerd zou worden. We gingen vervolgens op zoek naar een ondernemer met passie, want het is een nichemarkt en het vergt persoonlijke aandacht om dit concept verder in de markt te zetten. Diederik en Coen lieten weten geïnteresseerd te zijn. Als ondernemer in de grootkeukentechniek en producent van mobiele kooktafels heeft Diederik dezelfde klanten als ik. Hij kent de markt dus goed. Ik heb alle vertrouwen in hem en in zijn broer.”

Toekomstplannen

Coen heeft jarenlang commerciële (management)rollen bij Canon en PCI vervuld. Samen brengen de heren enthousiasme, saleskennis en managementvaardigheden in. “We delen bovendien onze visie op COOL-SPOT”, stelt Coen Temmink. “Onze focus komt de eerste jaren te liggen op het verstevigen van onze positie in Nederland. We willen namelijk nog veel meer omgevingen kennis laten maken met COOL-SPOT zoals ziekenhuizen, universiteiten, bedrijfsrestaurants en hogescholen. Op termijn gaan we ook over de grens kijken, maar vooralsnog is Nederland groot genoeg.” Diederik blijft, naast zijn commerciële activiteiten voor COOL-SPOT, ook actief voor BKS Bedrijfskeukens en Safretti Magic-fire.