Menu
 
 

Terugverdienmodel

Een gezond rendement op de investering in nieuwe koeltechniek

Een investering in Cool-Spot techniek in de buffetomgeving of de koude keuken kan in veel situaties een zeer gezond rendement hebben. Naast (omzetverhogende) voordelen in versheid, presentatie, hygiëne en voedselveiligheid kunnen besparingen in personeelskosten en ingrediënten tot een zeer gezond rendement leiden, waarbij dit in veel situaties tot een terugverdientijd tussen de  3 en 5  jaar kan leiden.

Al voor €  17,-- per werkdag beschikt u over de innovatieve koeltechniek van Cool-Spot en profiteert u van de vele voordelen van het systeem. Lees hier hoe het terugverdienmodel er voor u uit kan zien.

Uitgangspunten: 

  • Buffetmeubel met dubbelzijdige uitblaasconsole
  • Restaurant, 6 dagen per week open
  • Kosten personeel € 30/uur (all-in)
Investerings- en operationele kosten
Cool-Spot Console en apparatuur   €   18.890,--
Installatiekosten   €       400,--
Totale investering   €   19.290,--

Afschrijven over 5 jaar:  € 13 per werkdag
Stroom- en waterkosten:   €   2 per werkdag
Onderhoud:    €   2 per werkdag
Totaal excl. financieringskosten:  €  17 per werkdag

   

Hoe deze investering, de operationele kosten en gerelateerde besparingen zich verhouden tot oplossingen met andere koeltechnieken is uiteraard afhankelijk van de toepassing en specifieke situatie van de gebruiker.
In een typische buffet-omgeving zou het volgende kunnen gelden:

  • Half uur “minder werk” per dag ( in vergelijking tot scherf-ijs bereiding, schoonmaken, borgingssysteem, bereiden en vervangen van gerechten) bij een all-in kostprijs van € 30 per uur): besparing € 15 per dag
  • Minder “waste”:  besparing € 10 per dag.
  • Totale besparing per dag: € 25.
    Bij gebruik 6 dagen per week (24 dagen per maand): besparing € 7800 per jaar.
Kosten per dag en besparingen
Kosten:  € 17 per werkdag
Besparingen:   € 25 per werkdag
Terugverdientijd:  ~3-5 jaar

Naast de voordelen op het gebied van versheid, hygiëne en presentatie zal de “Total Cost of Ownership” in veel gevallen dus lager zijn dan de mogelijke besparingen in “werk” en “waste”, uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie.

De mogelijke besparingen voor de koude keuken zijn moeilijker te bepalen, maar ook hier geldt dat een half uur “minder werk” per dag (in vergelijking tot een situatie waarin koude gerechten weer afgedekt in een afgesloten koeling moeten worden geplaatst) al tot een besparing van bijna 500 Euro per maand kan leiden, zonder rekening te houden met energiebesparingen en logistieke eenvoud doordat niet een volledige “koude keuken” hoeft te worden gekoeld en gebruikt.

Conclusie: een gezond rendement op de investering in nieuwe koeltechniek