Menu
https://www.cool-spot.nl/nl/referenties/hotelschool-koksijde-be
 
 

“Cool-Spot is speciaal, mooi en vernieuwend”

Hotelschool Ter Duinen in Koksijde (België)

Hotelschool Ter Duinen in Koksijde (België) is een hotelschool die in Vlaanderen en daarbuiten hoog staat aangeschreven, getuige daarvan de vermelding in de GaultMillau- of Michelingids van heel wat van hun afgestudeerden. Leerlingen uit alle windstreken van het land en uit Nederland komen proeven van de unieke opleiding die de hotelschool van Koksijde biedt. 


“Hotelschool Ter Duinen is voortdurend op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, technische innovaties en de laatste trends”, vertelt technisch adviseur en stage coördinator Karel Bauwens van de hotelschool. “Vandaar dat wij ook graag een proef wilden doen met de innovatieve koeltechniek die Cool-Spot biedt en de mensen van Cool-Spot B.V., in samenwerking met Magec Grootkeukens en Rosval Production and Development, waren graag bereid daaraan mee te werken door ons een demomeubel ter beschikking te stellen op school, zodat leerlingen en leerkrachten er gedurende enkele weken ervaring mee konden op doen”.

“Vooral voor kleine koude gerechten die in afwachting zijn van bediening aan tafel, werkt het zeer goed. Maar ook voor het versnijden van zalm of pastei en het verdelen van koude schotels over verschillende borden is het bijzonder efficiënt. Door de constante temperatuur tussen 4 en 7 graden op het werkblad en het vochtneutrale klimaat, dat ontstaat door de unieke combinatie van koude lucht en fijn verneveld vocht, blijven de verse producten langer vers. Bovendien maakt het de verse producten en gerechten zeer presentabel. Voedselveiligheid controllers waarderen het gebruik van de koeltechniek van Cool-Spot bij het versnijden van koude gerechten in de keuken en Cool-Spot is speciaal, mooi en vernieuwend naar het buffet“.

Als absolute voordelen van de Cool-Spot koeltechniek noemt de heer Bauwens het feit dat verse kwetsbare producten langer vers blijven, maar het maakt de koude gerechten ook zeer presentabel. Bovendien kunnen de controllers van de warenautoriteit deze nieuwe ontwikkeling ook zeer waarderen, omdat het aanzienlijk bijdraagt aan een verbetering van de voedselveiligheid en minder verspilling. Als nadeel noemt de heer Bauwens het vaste gegeven, hij zou het graag mobiel willen zien en makkelijk los te koppelen, zodat het op meerdere locaties voor verschillende banketten gebruikt kan worden. Verder is de aankleding in het bestaande interieur een punt van aandacht. 

Karel Bauwens: “De leerlingen waren vooral erg nieuwsgierig naar de mysterieuze vochtnevel die Cool-Spot biedt en wilden weten of het aangekocht gaat worden. Of Hotelschool Ter Duinen inderdaad tot aanschaf zal overgaan, hangt af van het kader in het algemene plan en het  investeringsmodel. Dat hebben wij de leerlingen uitgelegd en dat is dan meteen ook weer een leermoment voor de leerlingen, die tijdens hun loopbaan ook met dit soort zaken geconfronteerd gaan worden. Maar als Hotelschool Ter Duinen zie wij absoluut de voordelen die de nieuwe koeltechniek van Cool-Spot biedt”.

Enkele afgestudeerden van Hotelschool Ter Duinen:
Peter Goossens- Hof van Cleve***
Piet Huysentruyt- Likoké *(Frankrijk)
Geert Van Hecke- De Karmeliet***
Louis Van Hecke - Bistro Refter
Jeroen Meus met zijn tv programma 'dagelijkse kost'
Stéphane Buyens- Le Fox**
Claudio Dell'Anno *
Tom De Four - De Heeren Van Liedekerke (best beer restaurant of the world)
Thierry Theys - Nuance** (Njamchef)
Michael Vrijmoed - Restaurant Vrijmoed *(Njamchef en voormalig souschef Hof van Cleve)
Jean Philippe Susilovic - Bentley's (maître d'hôtel bij het Amerikaanse programma van Gordon Ramsay Hell's Kitchen)
Boury Tim, Waeles Inge - Boury restaurant
Edwin Vinke - De Kromme Watergang** (Nederland)
Marc Paesbrugghe - The new Sir Anthony

Bezoek de website van Hotelschool Ter Duinen voor meer informatie over deze bijzondere hotelschool: http://www.hotelschoolterduinen.be.