Menu
 
 

Subsidie mogelijk op Cool-Spot

Cool-Spot staat voor 2021 op de MIA VAMIL lijst van RVO

Samen met Frank Waleczek van subsidieadviesbureau Subvention hebben we het voor elkaar! Dit betekent dat je nu voor de milieuvriendelijke investering in het Cool-Spot systeem in aanmerking komt voor Milieu-investeringsaftrek (MIA) en een vrije afschrijving (Vamil). Dit geeft ondernemers het recht op een extra aftrek op het belastbare resultaat van hun onderneming. Dit naast de  kleinschaligheidsaftrek die tegelijkertijd met milieu-investeringsaftrek in aanmerking komt.

Zie: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/2021 Of download hier de Milieulijst.

Zoek in de lijst naar pagina 80 of trefwoord bedrijfsmiddelcode A2630
 
Het Cool-Spot systeem kwalificeert zich voor:
Bevochtigingsapparatuur voor verse voedingsmiddelen in de horeca bestaande uit: waterbehandelingsapparatuur met voorfilters en een omgekeerd osmosemembraan, een ultrasone bevochtiger voor voedingsmiddelen, al dan niet met koelapparatuur.

Wat valt er onder de regeling?
 
Het Cool-Spot project komt in aanmerking voor de regeling inclusief alle technisch noodzakelijke kosten om het systeem te kunnen laten functioneren, dit omvat dan o.a. :

  • Buffetmeubel dat voor Cool-Spot op maat gemaakt moet worden met natuursteen blad, isolatie en aangepaste constructie
  • Het aandeel voor het benodigde voor Cool-Spot van een centraal koelsysteem
  • De installatietechniek, data aansluiting  en realisatie kosten zoals project management

 
Totaal betekent dat 27% MIA, wat bij 25% vennootschapsbelasting resulteert in 6,75% netto fiscaal subsidievoordeel over het projectbedrag.
 
Afhankelijk van het type en de uitvoering van het Cool-Spot systeem (of systemen) komt de totaalproject-investeringsbedrag van één volledig Cool-Spot systeem op zo’n € 30.000,- tot € 35.000,- in aanmerking voor de regeling.
 
Wat is de besparing per systeem?
 
Bij een restaurantproject met meerdere beoogde Cool-Spot systemen loopt dat totaalbedrag flink op.
Het directe fiscale voordeel is per situatie afhankelijk en kan variëren tussen netto € 2000,- tot
€ 3000,-  per Cool-Spot project.
 
Wanneer je het voordeel alleen vanuit het perspectief vanuit het Cool-Spot systeem bekijkt, zal dat neer kunnen komen op een netto belastingvoordeel van ca. 12,5%  tot 17,5 % van het investeringsbedrag.
 
Waarom investeren in Cool-Spot installatie?
 
Met een Cool-Spot installatie heb je de meest veilige manier van voedselveiligheid voor het presenteren van verse en gekoelde etenswaren op een buffet in bezit. Bacteriën en virussen krijgen geen kans! Het gefilterde met Ozon gedesinfecteerde koelklimaat stoot bovendien fijnstof en microdeeltjes uit de directe omgeving juist af. Daarnaast bespaar je direct enorm op ‘waste’ en arbeid.
 
Voor een regulier koud buffet is een buffetmeubel met gekoeld oppervlak, drop-in koeling, crushed en/of ijsbak etc., met verlichting en technisch installatiewerk nodig, echter zonder subsidie.
 
Bij een Cool-Spot systeem voor een restaurantbuffet of koelwerkbank in de keuken werk je vaak met meerdere partijen, zoals; grootkeukenleverancier, interieurontwerper, meubelbouwer, (koel)installateur en/of projectmanagement. Maak van het Cool-Spot project een deelopdracht voor; het Cool-Spot meubel, Cool-Spot systeem, installatiewerk en het projectmanagement. Hiervoor dien je dan afzonderlijke een aanvraag in bij de RVO onder de MIA WAMIL regeling.

Meer weten over de MIA VAMIL regeling van de RVO?Voor meer specifieke informatie of vragen verwijzen wij graag naar de mensen van Subvention via www.subvention.nl. Zij kunnen je helpen bij het indienen en afwikkelen van de subsidieaanvragen