Menu
 
 

Cool-Spot koelt en zorgt voor maximale voedsel veiligheid, juist nu in de Corona periode

Met Cool-Spot kun je verse etenswaren zonder borgen op de juiste temperatuur uren lang, tot wel 10 uur, open op een buffet presenteren met maximaal behoud van kwaliteit. Met de forse besparing op voedselverspilling en werktijd  verdient Cool-Spot zich zeer snel terug, soms wel binnen 2 jaar. Het uitgekiende Cool-Spot koelklimaat, een mix van vocht met koude lucht van 6 ℃, is hygiënisch, droogt etenswaren niet uit en er ontstaat geen condens op.

Inmiddels zijn er al ruim 200 Cool-Spot buffetten in de Horeca, van eenmans- vis of sushi speciaalzaken tot restaurants, wereldkeuken restaurants, wellness resorts tot hotels, die gebruik van de unieke koel en bewaar eigenschappen.

Cool-Spot buffet in normale situatie

Zelf met opschep bestek een keuze maken uit het assortiment ‘vers’ en direct opscheppen op je bord, zal nu met de Corona richtlijnen anders moeten om eventuele besmetting te voorkomen. Horecaondernemers zijn gelukkig erg creatief in het bedenken van veilige oplossingen om hun gasten optimaal te kunnen laten genieten van hun gastvrijheid en gastronomie.

Zo zie je bijvoorbeeld bij barbecue & grill restaurants dat de gasten een eigen tang bij het bestek krijgen, om zo zonder besmettingsgevaar via de aangegeven looproute een eigen portie van het buffet samen te stellen. Koude voor- na-  en bijgerechten worden in kleine kommen, glazen of schaaltjes afzonderlijk geportioneerd en ook onder Cool-Spot “vers” bewaard.

Bij koude buffetten van hotels en restaurants van wereldkeukens zie je dat er veelal met een zogenaamde uitgifte pas wordt gewerkt, waarbij bedienend personeel koude gerechten naar keuze van de gast vanaf het Cool-Spot buffet op zijn of haar bord serveert.

Cool-Spot buffet met koude pas

Het aantal gasten in een binnenruimte is op dit moment nog beperkt tot max. 30, straks 100 personen. Horecabedrijven gaan daarom veelal werken met meerdere ‘time slots’ om zo voldoende rendement te kunnen halen. De nieuwe maatregelen vergen meer kosten, tijd en inzet van het personeel. Het proces met de time slots, de 1,5 meter afstand, looproutes en de extra reiniging en hygiëne maatregelen vergen ook meer tijd, geduld en begrip voor de gast. Koude gerechten op buffetten moeten daardoor langer dan 2 uur koel kunnen blijven staan.

Cool-Spot is hierbij de ultieme en veilige koeloplossing voor veel langer op kwaliteit en koel presenteren van verse producten.

Cool-Spot, een Nederlandse gepatenteerde vinding, een schoon en veilig koelsysteem

Gefilterde en gedesinfecteerde koude lucht vloeit gemixt met een schone vocht nevel van bovenaf uit het Cool-Spot systeem over de producten. De bovenlaag van de ‘wolk’ stoot de invloed van warme omgevingslucht met alle kleine deeltjes die daarin zitten af en vormt zo een barrière tegen bacteriën en virussen.

Koude voorwerpen, zoals een koel glas bier of wijn, koelplaten, drop-in koeling of crushed ijs zuigen juist warme lucht met alles wat daarin zit aan. Dat zie je doordat er direct condens op je koude glas, gekoelde plaat of bierpomp ontstaat. Dat vocht met de vuildeeltjes erin komt dus vanuit de lucht op je eten, niet hygiënisch dus!

Het Cool-Spot klimaat is zo’n 10x schoner dan de lucht uit de omgeving en het luchtsysteem wordt dagelijks met Ozon gedesinfecteerd. 100% voedsel veilig; Bacteriën en virussen krijgen geen kans!

Wil je meer weten over hoe Cool-Spot een besmetting van het Corona of andere virussen en bacteriën kan voorkomen? Neem dan contact op ons op via info@cool-spot.nl, bel 035-524 4137, of kijk op onze website www.cool-spot.nl voor meer informatie en referenties.

Eet smakelijk!