https://www.cool-spot.nl/modellen/vernevelsysteem/_476____NL
 

Vernevelsysteem ADIA

Het adiabatische koeleffect 

Een ADIA vernevelsysteem spreidt een deken van ”ultra” fijn verneveld vocht uit over de producten, welke grotendeels door de lucht boven de producten wordt opgenomen. Het vocht dat door het verdampen in de lucht wordt opgenomen zorgt er voor dat producten “fris” blijven en voorkomt uitdroging en opwarming van producten.

Door het vrijkomende adiabatische koeleffect van de ADIA nevel wordt de bovenste laag van de producten in de dieper gelegen bak tevens gekoeld.

De extreemschone ADIA nevel vormt ook een zich langzaam verplaatsend lucht-/vochtscherm. De inwerking en het contact van micro organismen in de lucht met de etenswaren wordt tegen gegaan, waardoor de hygiëne-situatie verbeterd wordt.

Aan ADIA wordt geen koude lucht toegevoegd. De koeling moet dus op een andere manier worden bereikt, bijvoorbeeld middels scherfijs.