Menu
 
 

Temperatuurtest met biefstuk

Een constante kerntemperatuur < 7°C met de innovatieve Cool-Spot techniek

Een test is uitgevoerd met twee biefstukken, waarvan één deel bewaard wordt onder het Cool-spot systeem.
De tweede biefstuk is bewaard op een aanrecht, buiten de koeling. Ruimte temperatuur was 19°C.

De cool-spot installatie was ingesteld om uitblaas van lucht op 4°C. In onderstaande tabel zijn de resultaten van deze test grafisch weergegeven, waarbij naast elkaar het temperatuur verloop van de biefstuk onder de Cool-spot te zien is, de temperatuur van de biefstuk op de aanrecht en de norm waaronder de temperatuur moet blijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conclusie:
De resultaten zijn duidelijk, het product blijft bij deze instelling onder het Cool-spot systeem onder de norm, het effect van koelen in de koelkast wordt qua temperatuur nagebootst. Het product kan dus gedurende lange tijd op de tafel, voorzien van het Cool-spot systeem bewaard worden.

Voordeel van het Cool-spot systeem is dat het product niet uitdroogt, wat het bij onafgedekte opslag in de koelkast wel doet. Het verschil tussen bewaren op de aanrecht en onder het Cool-spot systeem is duidelijk zichtbaar, al vrij snel wordt het product op de aanrecht te warm, met kans op uitgroei van micro organisme.

Metingen zijn uitgevoerd door Quality 4 All, een adviesbureau dat actief is binnen de levensmiddelen branche.